1983  vervolg
-257-
-258-
Een bij 13 Verkenningseskadron gelegerde redacteur van de “Rinoceros”, de vdg A. Moov, schreef het volgende artikel over deze schietserie.
Previous (left)
Vertragend gevecht van 13 Verkesk

13 Zelfstandig Verkennings Eskadron is in het barakkenkamp Hörsten gelegerd.
Kachels zorgen er voor dat het warm blijft in de barakken. De sanitaire voorzieningen zijn er goed. 's Avonds, als er niet geschoten hoeft te worden, wordt er af en toe een speciale film gedraaid en een ieder kan met een drankje en een hapje de gebeurtenissen van de afgelopen dag nog eens bespreken.
De koks van 13 Verkesk hebben hun kwaliteiten tijdens de schietserie duidelijk getoond; het eten was er best.
Donderdag oefenden beide gevechtspelotons het vertragende gevecht op baan 20. Bij het vertra-gend gevecht bevindt het verkenningseskadron zich voor de hoofdverdedigingslinies van de eigen troepen. Het eskadron valt vanuit een ingenomen stelling terug door grendels in te nemen.
                                               vervolg >>>
Vervolg.
De vijand wordt dan opgewacht waarna het eskadron vuur uitbrengt op de maximale effectieve afstand. Daardoor ontplooit de vijand zich nood-gedwongen. Het hoofddoel van dit vertragende gevecht is de eigen troepen de gelegenheid geven een verdediging in te richten. (ingraven en verster-kingen aanbrengen)
Een unicum: de .50 op de M578 - bergingstank.
Meestal was de tank kapot;
Daarom zijn bijnaam: "MUTATIE"
Next (right)