1981  vervolg
-229-
-230-
Er werd met de AMX-en en Oerlikons niet alleen in Duitsland geschoten. Om de voertuig-commandanten en schutters de zgn. 'drillers', voor wat betreft de koepelexercitie en vuurbevelen aan te leren, wordt er ook veel gebruik gemaakt van de Miniatuur Schietbaan. Hierbij wordt dan met een opgebouwd .22 inch wapen op rubber miniatuur doelen geschoten. Deze Miniatuur Schietbaan is gelegen tegenover de poort van de Gen. de Ruyter van Steveninck-kazerne.
Deze opleidingsmethode is minder tijdrovend en vooral minder kostbaar dan het schieten tijdens de schietseries, terwijl voor een groot deel dezelfde doelen beoogd worden.
Previous (left)
'De kop van Jut'

In dit dit jaar werd 'de knuts' of wel 'de kop van Jut' geïntroduceerd, een 'tevredenheidsbetuiging' voor het kaderlid dat in een bepaalde periode de meest vreemde stunt uithaalde. Topscorer in dit klassement was de EC, de
maj van Schaik, die na 3 van deze ' waarderingen' een blijvende herinnering, in de vorm van een Pierrot-pop, mocht ontvangen. Waarderingsredenen waren o.a.:

als tot straffen bevoegde meerdere, zodanig veel krijgstuchtelijke straffen uitgedeeld, dat het Internationaal Olympisch Comitée overweegt dit als nieuwe tak van sport op de komende Olympische Spelen in te voeren.

binnenkomende post op een snelle en soepele manier laten verspreiden, zodat het werktempo hoog bleef en de staf er een dagtaak bij kreeg om deze post weer terug te vinden.
Next (right)