1978  vervolg
-181-
-182-
Previous (left)
Een ander evenement was de bevordering tot Eerste Luitenant van de lnt Faber. Een en ander vond plaats tijdens de oefening 'ENTRE-NOUS'.
Next (right)
In oktober krijgt de Sgt Dijkstra van de Gnk-gp de Bronzen Medaille uitgereikt.
Het opschuiven van de
schouderschuifpassanten
bij de elnt Faber door de maj Schot.
In een stoffige omgeving wordt de bevordering beklonken.
Scheidende kaderleden dit jaar waren op 18 sept de SMMT Mans en op 10 nov de OWI Stoop, welke laatste de nu bekende uitspraak "Het heeft mijn aandacht" in het leven geroepen heeft.
Hun opvolgers waren de Sgt1. Timmermans en de Owi Frijns.

Tweemaal sloeg dit jaar het noodlot toe. Het eerst op 11 januari. Op deze datum bereikte ons het bericht van het overlijden van de dpl wmr Bakker J.A. In nov 77 werd hij tijdens de oefening "RHINO-POETER" ernstig ziek. Hij moest toen opgenomen worden in een hospitaal in Koblenz. Na opgenomen te zijn geweest in het MHAM te Utrecht overleed hij in het Dijkzigt te Rotterdam op 11 januari. Het Eskadron verloor hiermee een bijzonder loyaal en bescheiden jonge onderofficier.

Op 17 nov verongelukte op de Oirschotseweg in Best de 20 jarige beroeps-wachtmeester Rob Wensveen, die pas sinds juli bij het Eskadron werkzaam was. Hij stond in korte tijd bekend als een zeer symphatiek collega.