1977  vervolg
-161-
-162-
Previous (left) Next (right)
Ondanks de sombere berichten in de "AQUA-NOVA"-rino over het uitblijven van drank en sigaretten voor 13 ZVE, kunnen we mededelen dat 13 ZVE op dinsdag 11 januari alsnog voorzien is van deze genotmiddelen. Hoewel menigeen al aan het ontwennen was, of vergevorderde plannen tot stoppen had, werd men door de onverwachte aanvoer toch weer verleid. 13 ZVE is hiervoor 106 Cadicie enorm dankbaar, omdat zij het waren die half Duitsland hebben afgereisd om de drank en rookartikelen bij andere onderdelen te "regelen".
Tijdens de 1e Schietserie werd 13 Verkennings-eskadron aangenaam verrast:

Lof voor 13 Verkesk.
13 Verkesk heeft, zoals bijna alle eenheden van de Brigade dat moeten, een beurt voor de site-wacht vervuld.
Zoals bekend wordt aan het eind door de desbetreffende commandant (buiten 13 Pabrig) een beoordeling over de wijze van uitvoering opgemaakt en gezonden aan de brigade-commandant.
De wijze van uitvoering door 13 Verkesk van bovengenoemde site-wacht was boven alle lof verheven en de brigade-commandant zag daar aanleiding in om een groepswaardering uit te reiken.
Bij zijn bezoek aan 13 Verkesk tijdens de schietserie in Duitsland, heeft hij dat persoonlijk gedaan.


Van 14 tot en met 17 maart verplaatste de Staf zich naar Noord-Brabant en Limburg om daar deel te nemen aan de CPX 'KEMPEN- VARIA'