1975  vervolg
-141-
-142-
De Vierdaagse

Vanaf woensdag 23 juli zijn de lichamelijke inspanningen van 21 leden van 13 ZVE op een heel ander gebied gericht, want op die dag begint hét wandelgebeuren van Nijmegen, beter bekend als de "Vierdaagse". Deze 21 leden maakten deel uit van de 60 man die vanuit Oirschot richting Nijmegen reisden. In totaal deden er dit jaar 8000 militairen mee, waaronder 1100 Nederlanders.
De VIERDAAGSE-deelnemers van 13 ZVE
olv Elnt J.L. Johann
voltooien de mars zonder uitvallers.
Previous (left)
VERHUIZING
Donderdag, 10 april 1975

De komende weken zijn er weer een paar onderdelen die gaan verkassen. Zo zullen op 15 april de staf van 13 ZVE en 13 Paatcie naar nieuwe bureelgebouwen gaan. Mensen van 17 Painfbat nemen hun plaats in. Een week later nemen zowel 13 ZVE als 13 Paatcie hun nieuwe flat in gebruik. Hetzelfde 16C cie eind mei. De nieuwbouw van het KZV zal eind november de eerste patiënten kunnen herbergen. De werk-zaamheden aan de Achterweg (langs het Herstel-complex) verlopen niet zo goed als verwacht. Men ondervindt erg veel hinder van het slechte weer. Het zal dan ook wel eind april zijn voor deze weg weer wordt opengesteld. Ook in deze maand wordt bij 13 Herstcie de werkplaats geopend. De totale kosten van dit complex, waar allerlei nieuwe technische snufjes zijn toegepast, bedragen zo'n 5 miljoen gulden.
Voor de voertuigen en dan met name de tanks, wordt een tankbaan aangelegd. Deze zal lopen van poort 1 via de nieuwe werkplaats van 13 Herstcie naar de spuitplaats bij de hindernisbaan.
Na de verhuizing is in de nieuwe accomodatie geen plaats meer is voor de bokken, vogels en vissen. De dieren worden daarom aan de dierentuin van de officiersmess geschonken.
Next (right)