1975  vervolg
-135-
-136-
Previous (left) Van 13 januari tot en met 26 januari vond er een schietserie in het NAVO-oefengebied "BERGEN-HOHNE" plaats. De reis naar deze oefenterreinen werd wederom per trein ondernomen, een jaarlijks terugkerend ritueel, wat een foto uit 1967 duidelijk laat zien.
Najaar 1967: 13 ZVE  op weg naar Bergen-Hohne
Tijdens de schietserie vond er ook een excursie naar het "IJZEREN GORDIJN “ plaats, welke altijd als zeer indrukwekkend wordt beschouwd.

Er was natuurlijk ook tijd voor ontspanning, met o.a. een bokswedstrijd in de kazerne Langemannshof. De "bosboer" Renselaar versloeg de bokskampioen van de Nederlandse Troepenmacht in Duitsland op punten. De reaktie van Renselaar: “Ja, als je vier volle cans tegelijkertijd op je boswagen kunt mikken is zelfs Rudi Lubbers een peuleschilletje voor mij”.

Vervolgens belanden we op 21 april. Op deze dag begon de oefening "BERSIRIKAT MADJOE ". Deze eindigde op 24 april. De oefening werd gehouden in de omgeving van Sennelager in West-Duitsland. Dat er met volle inzet gewerkt werd, blijkt uit de volgende foto-impressie.
Voertuigen worden beladen bij de "OUS".
Ook de AMX 'Goofy' deed weer mee.
Next (right)