1971  vervolg
-067-
-068-
Previous (left) Next (right)
Drie miljoen schade na brand in barak
(Van een onzer verslaggevers)

OIRSCHOT, 26 aug. - De brand op de legerplaats Oirschot waarbij zaterdagmorgen een houten loods totaal uitbrandde, heeft naar gisteren bekend is gemaakt een schade van ruim drie miljoen schade veroorzaakt.  De loods was een bevoorradingsloods van het 13de verkenningseskadron.

Behalve kostbare radarapparatuur lag hier een grote hoeveelheid boordwapens, andere verbindingsmiddelen en kleding opgeslagen. Vrijwel de gehele voorraad is  verloren gegaan. De marechaussee, die de zaak in onderzoek heeft, tast over de oorzaak van de brand nog in het duister. Men houdt rekening met kortsluiting. De legervoorlichtingsdienst deelde mee dat er geen enkele aanwijzing is voor sabotage. Het was wel zo dat de brandweerauto van de legerplaats moeilijk op gang kon komen, maar dat had te maken met de onbekendheid van de bestuurder met het voertuig. "Als er overigens tien brandweerwagens snel bij waren geweest, had
de hele zaak nog afgebrand. De loods brandde als een lier", aldus een woordvoerder van de legervoorlichtingsdienst.

Brandpiket
De brand werd aanvankelijk bestreden door de brandpiket van de legerplaats, die in het weekeinde bestaat uit enkele personen. Later zijn ook de brandweerkorpsen van Best en Oirschot gealarmeerd. De Bestse brandweer moest zaterdag paraat staan voor de Oirschotse collega's, die een dagje uit waren.
Toch is ook de Oirschotse brandweer nog naar de legerplaats gedirigeerd. 0mdat het vuur zo snel om zich heen greep, konden de brandweren weinig anders doen dan nablussen.