1969  vervolg
-047-
-048-
Next (right)
Sommigen die te ver zochten, moesten het bekopen met een paar “schmutzige” handen.
De organisatie van dit bezoek, die in handen lag bij de Owi Spijker, was bijzonder goed verzorgd. Langzamerhand voerde hij de jongens naar de climax van hun bezoek. Op de hei werd het verslepen van een tank uit een diepe greppel gedemonstreerd. Ook een schijngevecht boeide de gasten. Om dit te constateren, behoefde men geen vreemde taal te beheersen. Het gebruik van fototoestellen en zelfs een filmtoestel waren duidelijk genoeg! Het hoogtepunt van deze dag was ongetwijfeld de tocht die ze in de rups-voertuigen over de hei mochten maken.
Ze genoten allen zichtbaar, al kwamen ze “nogal stoffig” van deze pleziertocht terug.
Ondertussen was het half twee geworden en hadden de gasten al flink honger. Ook daaraan was gedacht en men kan stellen, dat de maaltijd tot in de puntjes verzorgd was.
Tot slot wisselden zowel de gasten als de gastheren herinneringen uit. De gehele dag was prima verlopen.     
Dinsdag 15 juli, kreeg het 13e Verkennings-eskadron bezoek van een groep Finse scouts. Dit bezoek werd georganiseerd door een hopman uit Nederland. Via het Ministerie van defensie en Prins Bernhard kwam men tot een bezoek aan het Nederlandse leger. Het dertiende verkennings-eskadron was het uitverkoren onderdeel. Omstreeks 10.00u. werd de groep scouts, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, ontvangen door de majoor Witteveen. Men kreeg koffie met koek aangeboden. Als u zich afvraagt, op welke wijze men contact had met deze jongens, dan is het antwoord eenvoudig. Er was een tolk aanwezig, voorts een leider die Engels sprak en bovendien was er rechtstreeks contact met de jongens mogelijk in het Duits en het Engels. Om 11.00u. ging de groep gasten naar de parkeerplaats, waar de jongens overal in, op, onder mochten komen.
Previous (left)